Dithane 500 gr

25 lei  20 lei

Masă: 500gr

Disponibilitate: În stoc

Livrare: Prin curier rapid in 24h in toata tara

Taxă transport: 15 lei

Adaugă în coș

Fungicid de contact pentru combaterea patogenilor din culturile de câmp, cartof, legume, flori, livezi și vița de vie, precum și pentru tratarea semințelor

Substanţe active:  Mancozeb 80%

Formulare: Suspensie concentrată

 

Caracteristici

Dithane M 45 este cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de câmp, cartof, legume, flori, livezi și vița de vie, precum și la tratarea semințelor. Substanța activă combate patogenii prin inhibarea germinației sporilor. Prin modul de acțiune multisite (întrerupe activitatea enzimatică în 6 puncte diferite), împiedică apariția fenomenului de rezistență la patogeni.

 

MOD DE ACŢIUNE

Dithane M 45 se administrează după tehnologia specifică fiecărei culturi, la avertizare sau la apariția/depistarea fiecărui atac. Se recomandă să se păstreze un timp de pauză de: 21 de zile la cartof tratat pentru combaterea manei, 21 de zile la tomate tratate pentru prevenirea apariției pătării cafenii și câte 14 zile pentru celelalte boli, 28 de zile la tratarea pomilor (prun, cais, piersic), 28 de zile după tratarea manei la vița de vie și 21 de zile după tratarea mucegaiului cenușiu. Poate fi utilizat de-a lungul întregii perioade de risc de atac. Intervalul de timp între tratamente este de 7-10 zile, în funcție de gradul de atac și de cultură. Volumul de apă utilizat pentru prepararea soluției de stropit este corespunzător culturii la care se aplică tratamentul.

 

MOD DE UTILIZARE

 

Cultura

 

Agentul patogen

 

Doza

 

Volumul de apă şi suprafaţa tratată cu 20g

Cartof

 

Mana (Phytophtora infestans)

 

2,0-2,5 kg/ha

 

8-10 L apă/80-100mp

 

Rizoctonioza (Rhizoctonia solani)

 

0,5 kg/t. tuberculi

 

40 kg

 

 

Alternarioza (Alternaria solani)

 

2,0 kg/ha

 

10 L apă/100mp

 

Tomate

 

Pătarea cafenie (Fulvia fulva)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

 

Septorioza (Septoria lycopersici)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

 

Mana tomatelor (Phytophtora infestans)

 

2,0-2,5 kg/ha

 

8-10 L apa/80-100mp

 

 

Cancer bacterian (Corynebacterium michiganense)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

 

Bășicarea fructelor (Xantomonas campestris)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

Ceapă

 

Mana cepei (Peronospora destructor)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

Castraveţi

 

Antracnoza (Colletotrichum lagenarium)

Fuzarioza (Alternaria spp.)

 

0,2 %

 

10 L apa/100mp

 

Pomi fructiferi

 

Rapăn (Venturia inaequalis)

Monilioza fructelor (Monilia spp.)

Băşicarea frunzelor de piersic (Taphrina deformans)

Pătarea roşie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum)

Ciuruirea frunzelor de cais (Stigmina carpophila)